ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Κατηγορία: Διατροφή & Υγεία
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 11:37
Εμφανίσεις: 1532

Τα εμπόδια της δίαιταςΤα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν μια υγιέστερη ζωή και αναγνωρίζουν την σχέση που έχει η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν με την ποιότητα της ζωής τους και την κατάσταση της υγείας τους. Στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατον να μην γνωρίζουμε όλοι μας κάποια βασικά πράγματα για τις δίαιτες και τις διατροφές. Γνωρίζετε όμως ποια είναι τα εμπόδια της δίαιτας;

 

Εμπόδιο 1. ΖΥΓΑΡΙΑ
Το καθημερινό ζύγισμα είναι εντελώς ανώφελο για τον άνθρωπο που κάνει δίαιτα και προσπαθεί να χάσει κιλά. Μην εμπιστεύεστε την ζυγαριά σας! Πόσες φορές μας έχει τύχει να κάνουμε αυστηρή δίαιτα, να ζυγιζόμαστε και να μην βλέπουμε καμία διαφορά, ή να βλέπουμε το βάρος μας να αυξάνεται! Το βάρος μας έτσι κι αλλιώς μεταβάλλεται αρκετές φορές μέσα στην ίδια ημέρα και εξαρτάται από πολλά πράγματα. Έτσι λοιπόν καλύτερα να ζυγιζόμαστε μία φορά τη βδομάδα το πολύ, και να κάνουμε πιο αναλυτικές μετρήσεις που αφορούν το ποσοστό λίπους στο σώμα μας.

Εμπόδιο 2. ΒΙΑΣΥΝΗ
Τα επιπλέον κιλά τα πήραμε μέσα σε έξι μήνες αλλά θέλουμε να τα χάσουμε σε 4 εβδομάδες... Όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουμε και θα απογοητευτούμε, αλλά θα επιβαρύνουμε σοβαρά και την υγεία μας. Μην εμπιστεύεστε τις δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους! Και να χάσετε κιλά το πιο πιθανόν είναι να μην έχετε χάσει λίπος, αλλά μυϊκό ιστό και υγρά... Κάντε υπομονή και αφιερώστε τουλάχιστον τόσο χρόνο στη δίαιτά σας όσο σας πήρε να μαζέψετε τα έξτρα κιλά που τώρα θέλετε να ξεφορτωθείτε!

Εμπόδιο 3. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ
Η δίαιτα είναι μία περίοδος που επιβαρύνει λίγο πολύ τον οργανισμό και την ψυχολογία μας διότι απαιτεί κάποιες θυσίες, αφιέρωση χρόνου και πειθαρχία. Αν βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο της ζωής μας, πιεζόμαστε από τη δουλειά μας, είναι άστατες οι οικογενειακές μας συνθήκες ας αποφύγουμε να κάνουμε δίαιτα!

Εμπόδιο 4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Οι σύγχρονες δίαιτες πολλές φορές συνιστούν να αποκλείσουμε κάποια ομάδα τροφίμων, συχνά τους υδατάνθρακες (δίαιτα Atkins και Dukan) ή τις πρωτεΐνες (χορτοφαγικές δίαιτες). Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από όλες τις ομάδες τροφίμων, ακόμα και για αυτές που θεωρούνται παχυντικές όπως τα λιπαρά οξέα. Με αυτές τις δίαιτες ο οργανισμός δεν παίρνει τα απαραίτητα για την λειτουργία του θρεπτικά συστατικά, ενώ το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι πρόσκαιρο.

Εμπόδιο 5. ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Είναι γνωστό ότι όταν αρχίζουμε να κάνουμε δίαιτα πιο εύκολα χάνουμε μυϊκό ιστό και υγρά απ' ότι χάνουμε λιποκύτταρα. Έτσι λοιπόν για να θωρακίσουμε την υγεία μας καλό είναι να συνδυάσουμε την διατροφή που κάνουμε με κάποια μορφή γυμναστικής, έστω με το καθημερινό περπάτημα. Τα αποτελέσματα θα είναι πιο γρήγορο και η διάθεσή μας πολύ πολύ καλύτερη!